Politie in paniek: Serieverkrachter doet enkelband uit en gaat op de loop

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een man die begin september tot een celstraf veroordeeld werd voor zedenfeiten, heeft zijn enkelband uitgedaan en is op de vlucht geslagen. Deze week kon hij opgepakt worden.

D.M. werd op 6 september door de correctionele rechtbank van Luik veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor zedenfeiten. Hij had drie vrouwen verkracht.

"Op de dag van zijn veroordeling ontdeed D.M., die onder elektronisch toezicht stond, zich echter van zijn enkelband en nam hij de vlucht", legt de federale politie uit.

"De opsporing van de man was meteen een prioriteit voor het Luikse parket. Het FAST (Fugitive Active Search Team) van de Federale Gerechtelijke Politie werd ingeschakeld en zocht zowel in België als in het buitenland naar sporen van de veroordeelde."

"Dankzij het ononderbroken onderzoek konden de speurders van het FAST de man na enkele dagen lokaliseren. Sindsdien zaten ze hem kort op de hielen."

"D.M. kon afgelopen donderdag uiteindelijk discreet en zonder problemen gearresteerd worden in Jupille-Sur-Meuse. Na zijn arrestatie werd hij overgebracht naar de gevangenis, waar hij nu zijn straf uitzit."