Politie stoot op verdacht overlijden in Belgische gevangenis

door: BVDO
gevangene
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Op zondagochtend 30 oktober 2022 werd het overlijden vastgesteld van een gedetineerde in de gevangenis van Leuven Centraal. Het slachtoffer betreft een 30-jarige man uit Antwerpen.

De betrokkene verbleef op zijn vraag sinds enkele dagen in een individuele gevangeniscel omdat hij had aangegeven zich onwel te voelen. Hij werd op vrijdag en zaterdag onderzocht door een arts. In navolging daarvan controleerde het gevangenispersoneel regelmatig zijn toestand op cel.

Bij de vaststelling van zijn overlijden zondagochtend werden meteen de hulpdiensten en de politie verwittigd. Er werd een huiszoeking uitgevoerd in de gebruikelijke cel van het slachtoffer. Daar trof men verschillende soorten medicatie aan. Deze werden door de politiediensten in beslag genomen met het oog op verder toxicologisch onderzoek.

Het parket stapte ter plaatse af samen met de wetsgeneesheer en het labo van de federale gerechtelijke politie. Er werd een uitwendige en een inwendige lijkschouwing uitgevoerd. Er zijn momenteel geen aanwijzingen die doen vermoeden dat er een tussenkomst van derden is geweest.

Het onderzoek wordt intussen voortgezet. Verder toxicologisch onderzoek van de stalen genomen bij de inwendige lijkschouwing is nodig om uitsluitsel te kunnen geven over de mogelijke doodsoorzaak.

Lees al het nieuws via de gratis app van Redactie24