Politie waarschuwt iedereen: "Wees waakzaam wanneer zij je opbellen"

door: STS
Telefoon - telemarketing
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Een man heeft 20.000 euro van zijn rekening zien verdwijnen door toedoen van een oplichter. Die gaf zich uit als een medewerker van Amazon.

"De man uit Lummen werd opgebeld door een persoon die zich voordeed als een medewerker van Amazon. Er werd beweerd dat zijn account gehackt was en er werd hem gevraagd om enkele handelingen te stellen om dit opnieuw in orde te maken", klinkt het bij politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

"Het slachtoffer ging hier op in en stelde even later vast dat er 10.000 euro van zijn rekening overgeschreven werd naar een Spaanse rekening."

Even later verdween er opnieuw 10.000 euro, dit keer richting Portugal. Het slachtoffer deed aangifte.

De politie en het parket namen vervolgens contact op met de buitenlandse banken. "Uiteindelijk werd het nadeel van 20.000 euro teruggestort aan het slachtoffer."

"We roepen op om waakzaam te zijn wanneer je wordt opgebeld door personen die zich voordoen als medewerkers van Amazon. Werd je toch slachtoffer van oplichting? Dan is het belangrijk dat je onmiddellijk contact opneemt met je bank en aangifte doet bij de lokale politie."

Gebruik nu de gratis app van Redactie24