Politie waarschuwt iedereen: Zo maakten oplichters al 16.000 euro buit bij slachtoffers

door: MRO
Bankkaart
Afbeelding bron: Photonews

De politie van Bredene/De Haan roept op om extra voorzichtig te zijn. De afgelopen dagen werden meerdere mensen slachtoffer van oplichting. Zij verloren in totaal zo'n 16.000 euro.

De politiezone van Bredene/De Haan waarschuwt voor helpdeskfraude. Een oplichter belt mensen en doet zich voor als medewerker van een bank. Daarbij wordt verteld dat er verdachte transacties op je rekening gebeuren en dat een bankmedewerker naar je thuis zal komen.

De valse bankmedewerker belt aan en vraagt dan je bankkaart en pincode en vertelt dat hij een andere bankkaart aan huis zal brengen. Intussen halen de oplichters geld van je rekening of doen ze aankopen met jouw bankkaart.

In Bredene werden 4 mensen op deze manier opgelicht. Zij verloren samen zo'n 16.000 euro. De oplichters kiezen oudere mensen uit, alle slachtoffers waren tachtigers.

De politie vraagt iedereen waakzaam te zijn. Een bankmedewerker zal nooit naar je pincode vragen, geef deze nooit door. Wie een verdachte telefoon of bezoek krijgt, wordt gevraagd onmiddellijk naar het noodnummer 101 te bellen.