Politie waarschuwt: Klik niet op bericht van coronacrisiscompensatie

door: WVDS
Afbeelding bron: Facebook

Criminelen maken gebruik van de coronacrisis om mensen op te lichten. Een fenomeen dat opnieuw de kop opsteekt is een bericht om een coronacrisiscompensatie aan te vragen. Verwijder het bericht en geef zeker geen persoonlijke gegevens door.

“We willen mensen waarschuwen dat er nog steeds sms'en circuleren om een coronacrisiscompensatie van 325,86 euro aan te vragen. Klik zeker niet op de link en ga hier niet op in, want het gaat om oplichting”, waarschuwt Ine Deburchgraeve, communicatieverantwoordelijke van Politiezone Westkust, aan Redactie24.

“Oplichters maken gretig gebruik van de coronacrisis om in te spelen op goedgelovige mensen en hun slag te slaan. De berichten bestaan in verschillende varianten, ook via mail en telefonisch.” 

“Wanneer je deze boodschap krijgt, klik je best niet op de link. Het zou kunnen dat er onmiddellijk een virus op je computer wordt geïnstalleerd of je komt op een pagina waarop je persoonlijke gegevens moet invullen. Met die gegevens kunnen oplichters mogelijk aan je geld geraken.”

“Er circuleren uiteraard ook berichten over echte premies, maar die zijn bestemd voor zelfstandigen en handelaars die slachtoffer zijn van de maatregelen, maar nu krijgen particulieren zulk een SMS aan.”

“We waarschuwden hier reeds in het verleden voor, maar helaas kregen opnieuw heel wat inwoners van Politiezone Westkust deze berichten. Als het te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook zo…”