Politie waarschuwt voor nieuwe dieventruc: "Ze slaan toe wanneer je aan het tanken bent"

door: STS
Tanken
Afbeelding bron: Shutterstock/jittawit21

Verschillende politiezones hebben de toename van een nieuw fenomeen vastgesteld, waarbij dieven toestaan bij tankstations.

Agenten van de Brusselse politiezone Montgomery konden twee personen vatten, die ervan verdacht worden een dertigtal diefstallen in voertuigen gepleegd te hebben.

Ze gingen telkens op dezelfde manier te werk. "Ze kozen tankstations uit waar de bewaking beperkt was, meer bepaald stations zonder pompbediende."

"Wanneer het slachtoffer bij de betaalautomaat stond, benaderde één van de mannen discreet het voertuig, op zijn hurken, en opende die het niet vergrendelde portier. De dader stal dan de waardevolle voorwerpen die zich in de auto bevonden - meestal een handtas."

De twee verdachten sloegen toe in de gemeenten Oudergem, Sint-Lambrechts-Woluwe, Ukkel, Schaarbeek, Evere en Kraainem. De onderzoeksrechter heeft besloten om de twee aan te houden.

"We willen van de gelegenheid gebruik maken om de burgers eraan te herinneren om geen waardevolle voorwerpen op de passagierszetel van de auto te laten liggen tijdens het tanken", aldus de politie nog.

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24