Schokkende beelden van zwaar politiegeweld: “Totaal ongerechtvaardigd”

door: BVDO
politie zwaailicht
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Op sociale media is een filmpje gepost waarin een familie hardhandig aangepakt wordt door de politie. Een arts uit Waterloo spreekt van ongerechtvaardigd politiegeweld. 

Huisarts Jean-Laurent Veys deed het verhaal: “Ik moet me houden aan het beroepsgeheim maar wat ik dit weekend zag, tart alle verbeelding. Zaterdagnamiddag rond 15.00 uur werd ik gebeld voor een dringend huisbezoek”, schrijft de man. 

“Toen ik aankwam, verkeerde de hele familie, die in een prachtig huis woonde, in shock. Het gezin, bestaande uit moeder, vader en twee dochters, waren toen net vrijgelaten door de politie. Allemaal waren ze ernstig gewond of in shock.” 

De familie zou de politie over de vloer gekregen hebben voor klachten van geluidsoverlast. “Zonder mandaat of geldige reden ging de politie het huis binnen. De moeder protesteerde en werd toen zomaar op de grond gegooid. Ze werd in elkaar geslagen door twee politieagenten. Ondertussen werd een pistool tegen het hoofd van de vader gezet.” 

De kinderen filmden de gebeurtenissen en plaatsten die op sociale media. “De moeder werd overgebracht naar het ziekenhuis van Eigenbrakel. Ze heeft een gebroken neus en meerdere kneuzingen. Toen de artsen met haar klaar waren, werd ze samen met haar gezin naar de gevangenis gebracht. Pas de volgende dag werd de familie opnieuw vrijgelaten.” Het derde kind van het gezin, een meisje van dertien, werd alleen achtergelaten in het huis.