Tom Van Grieken spaart Jambon niet: "Sterke Jan heeft vooral sterk geknoeid"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken heeft hard uitgehaald naar Vlaams minister-president Jan Jambon van N-VA, nu blijkt dat die laatste - of toch zeker zijn kabinet - wel op de hoogte was van het dramatische overlijden van Jozef Chovanec in een politiecel.

"Ik kan alleen maar vaststellen dat 'sterke Jan' vooral heel sterk geknoeid heeft. Hij is heel sterk in zeer slecht communiceren", zei Van Grieken op Radio 1.

"Jambon moet in de commissie Binnenlandse Zaken uitleg komen geven en ik denk dat dat heel verhelderend gaat zijn. Want zijn communicatie was de afgelopen dagen allesbehalve sterk. Zijn imago als 'sterke Jan' heeft flink wat krassen gekregen", ging Van Grieken verder.

Ontslag van Jambon?

Het ontslag van Jan Jambon is volgens hem echter niet aan de orde: "Ja, hij is politiek verantwoordelijk. Maar hij is geen minister van Binnenlandse Zaken meer, dus hij kan ook geen ontslag nemen als minister van Binnenlandse Zaken."

"De Slovaakse ambassadeur had geen persoonlijk contact met Jambon, maar met een medewerker zijn kabinet. Jambon liegt niet als hij zegt dat hij zich niets kan herinneren, maar dat neemt niet weg dat hij verantwoordelijk is voor zijn kabinet. Er moet tot op het bot worden uitgezocht hoe dit knoeiwerk heeft kunnen plaatsvinden."