Waarschuw iedereen voor deze verdachte man: "Hij is vals en licht mensen op"

door: STS
Opsporingsbericht
Afbeelding bron: Federale politie

Politie en parket zijn dringend op zoek naar de man op deze foto's. Hij wordt ervan verdacht informaticabedrog te hebben gepleegd, waarbij een bejaarde man opgelicht werd.

De man gaf zich uit als valse telecom-medewerker. Op zaterdag 20 januari 2024 belde hij in Mariakerke aan bij een 84-jarige man. "De oplichter vroeg aan het slachtoffer, dat zich van geen kwaad bewust was, om zijn gsm en bankkaart af te geven en deelde op diens vraag ook de pincodes mee."

"Er werden met de kaart van het slachtoffer meerdere geldafhalingen gedaan in Brussel en Jette. Aan de Bancontact-cash automaat, gelegen in de Dikke Beukenlaan in Jette, werd op 20 januari om 23.16 uur een verdachte gefilmd."

Op vraag van het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Gent, is er een opsporingsbericht verspreid. "De man heeft een witte huidskleur en een roskleurige baard. Hij droeg die dag witte sneakers, een donkere joggingsbroek en een donkere sweater, waarvan de kap over zijn pet was getrokken."

Wie informatie kan verstrekken, wordt gevraagd om de speurders te contacteren via het gratis nummer 0800/30.300, of via het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.