Aan dit weer mogen we ons volgens Frank Deboosere nu verwachten

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Frank Deboosere voorspelt nog meer bewolking, met mogelijk kans op lichte regen of smeltende sneeuw.

"Zaterdag was de kans op opklaringen het grootst in het westen van het land en in de Ardennen. In het westen bleef er wel kans op buien, elders bleef het grotendeels droog. De maxima haalden 3 à 4 graden in het binnenland en 7 graden aan de kust", zei Deboosere op Eén.

"De komende nacht krijgen we veel wolken en vorming van nevel en mist. Die nevel en mist kunnen aanvriezen en voor gladde plekken op de weg zorgen. In het binnenland zullen de minima net negatief zijn, bij -1 graad. In Hoog-België wordt het kouder, bij -6 graden."

"Zondag is er na het verdwijnen van het ochtendgrijs opnieuw veel bewolking. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokaal winters buitje is niet onmogelijk, bij maxima rond 3 graden. Maandag krijgen we veel bewolking en moeten we rekening houden met wat lichte regen of wat smeltende sneeuw hier en daar. En zo blijft onze winter een beetje kwakkelen, want de hele volgende week moeten we rekening houden met veel bewolking en af en toe kans op een winters buitje, maar wellicht geen grote neerslaghoeveelheden", aldus Deboosere.