Be-Alert waarschuwt voor de zware storm want het is alle hens aan dek: “Dringende oproep”

door: PMN
Regen - storm
Afbeelding bron: Photonews

Vanavond trekt storm Louis over ons land. Die gaat voor heel krachtige rukwinden zorgen. Be-Alert waarschuwt dan ook.

Er worden vanaf 17 uur in ons land stevige rukwinden verwacht. Die kunnen oplopen tot 110 kilometer per uur. De storm zou tot 22 uur vanavond duren.

Gedurende die vijf uren dat de storm ons land raast is het alle hens aan dek. Be-Alert waarschuwt dan ook. “Boodschap nummer één bij zulke weersomstandigheden: blijf best binnen.”

“Begeef je enkel naar buiten als het echt niet anders kan. Laat kinderen niet buiten spelen. Jouw veiligheid en de veiligheid van jouw naasten zijn immers prioritair.”

Ook het noodnummer 1722 is geactiveerd. “Indien je jouw vraag tot brandweerbijstand hebt doorgegeven, wees dan geduldig. De hulpdiensten krijgen bij zeer krachtige wind veel meldingen binnen en kunnen uiteraard niet overal tegelijk zijn”, laat Be-Alert ook nog weten.

“Bel niet opnieuw (of naar een andere dienst), want dan dreigt jouw melding dubbel geregistreerd te worden en wordt de wachttijd nog langer.”

“Als je schade hebt, maar er geen brandweerhulp nodig is, gebruik dan het e-loket (of het nummer 1722) NIET. Contacteer in dat geval een vakman of herstel de schade zelf. Gebruik het e-loket bijvoorbeeld NIET voor een omgevallen boom in de tuin, schade aan jouw tuinhuis, hagelschade aan je voertuig of een stroompanne.”

Tags storm