Bram Verbruggen belooft mooi weer: "Slechts één minpuntje"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Bram Verbruggen ziet enkele mooie dagen verschijnen op de weerkaarten. Vrijdag en zaterdag staan in het teken van zon, droog weer en zachte temperaturen.

Vrijdag werd een mooie dag, met temperaturen van 10 tot 13 graden. "Heel veel zon, en dat voor de hele dag. Ze blijft schijnen tot 18.36 uur. Dan gaat ze in het centrale gedeelte van ons land onder. Geniet ervan, zou ik zeggen", zei Bram Verbruggen op Radio2.

"Het enige minpuntje is misschien wel de wind. Want die waait toch wel matig uit het oosten, bij 3 à 4 Beaufort. Dus qua gevoelstemperatuur is het toch wel ietsje frisser dan die 13 graden. Maar uit de wind en in de zon is het heel plezant."

Vannacht blijft het droog. De minima bedragen 4 tot 6 graden. "Dat is iets minder koud dan de voorbije nacht. Er komen meer wolken, maar die trekken gedurende de nacht heel snel voorbij en tegen zaterdagochtend zijn er al opnieuw opklaringen."

Zo gaat zaterdag zonnig van start, later komen er wel meer wolken opzetten. "Met misschien lokaal een buitje tegen 's avonds, maar ik denk dat dat vooral voor Wallonië zal zijn. Ik denk dat het in Vlaanderen op de meeste plaatsen volledig droog blijft. Zeer zacht weer, met temperaturen tot 15 graden."

Zondag wordt het minder mooi weer, met meer bewolking en af en toe lokaal wat gedruppel, bij een temperatuur van 11 graden.

Volg Redactie24 nu op Instagram