Bram Verbruggen duidelijk: "Geen goed nieuws voor mensen die soms verkouden zijn"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen ziet een ander weertype opduiken. We gaan droger en kouder weer krijgen.

Vrijdag werd een grijze en natte dag, met een vrij krachtige wind in het binnenland en een krachtige tot zeer krachtige wind aan de kust.

"Ik heb helaas slecht nieuws, want de neerslaghoeveelheden voor vrijdag werden onderschat", zei Bram Verbruggen op Radio2.

"De nieuwe weermodellen berekenen twintig tot dertig liter per vierkante meter voor het westen van het land, tien tot vijftien liter voor het centrale deel en vijf tot tien liter voor het oosten."

"Dat is veel meer dan eerst gedacht. Dat zou op sommige plaatsen opnieuw voor problemen kunnen zorgen."

De komende nacht wordt het 4 à 5 graden in het binnenland en 7 graden aan de kust. "We voorzien voor vanavond en vannacht nog altijd periodes van lichte regen. Maar niet meer dan één tot drie liter per vierkante meter."

Zaterdag wordt het frisser, we halen nog maximum 5 graden. "Dat zal 's ochtends zijn, in de loop van de dag zal het kouder worden. Er zullen veel lage wolken hangen, en daar kan af en toe nog wat gemiezer uit vallen."

Verkouden

Vanaf zondag wordt het droger en kouder. "Ik ben verkouden en ik denk niet dat ik alleen ben", zei Verbruggen nog. "En het weer gaat veranderen, dus dat is ook niet echt goed nieuws voor mensen die soms lijden aan verkoudheden."