Bram Verbruggen geeft belangrijke tip: "Neem die dag je paraplu zeker mee"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Bram Verbruggen heeft geen goed nieuws over wat het weer gaat doen tijdens de aankomst van Sinterklaas in Antwerpen. "Neem je paraplu maar mee", raadt hij aan.

Vrijdag werd het 9 à 10 graden. Het bleef op, een lokale bui na, grotendeels droog. Er volgden na bewolking ook opklaringen.

"In het westen van het land kwam de zon er voor de middag al een beetje door. Geleidelijk aan gaan die opklaringen ook naar het oosten doortrekken", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

"Maar voor de Limburgers zullen die opklaringen net te laat komen, ik denk dat de zon al onder zal zijn gegaan vooraleer de opklaringen daar echt breed gaan worden."

De komende nacht koelt het in Vlaanderen af tot 4 à 5 graden. "Er passeert een meteorenzwerm. Dat wil zeggen dat we veel vallende sterren zouden kunnen zien. Het zou wel voor het tweede deel van de nacht zijn, en jammer genoeg krijgen we dan veel bewolking."

Zaterdag houden we het niet droog. Het wordt opnieuw een grijze en natte dag. 's Ochtends valt er regen in het westen, daarna trekt dit naar het oosten.

"Voor de aankomst van de Sint in Antwerpen zou ik de paraplu meenemen", zegt Verbruggen. "En die paraplu zal je goed moeten vasthouden, bij windstoten tot 50 km/u."