Bram Verbruggen laat weten welk weer we dit weekend krijgen

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Weerman Bram Verbruggen ziet de temperatuur momenteel zacht blijven voor de tijd van het jaar. Tegelijk stelt hij vast dat er deze maand al zeer veel neerslag is gevallen.

Vrijdag ging nat van start. Later werd het op de meeste plaatsen droog. Lokaal was er nog kans op een bui, vooral in het westen van het land. Het kwik klom tot 13 à 14 graden. "Héél zacht voor de tijd van het jaar", zei Bram Verbruggen daarover op Radio2.

Het begin van de maand februari is kletsnat verlopen. "Sommige waterlopen krijgen het moeilijk en treden uit hun oevers. Het is echt een heel natte periode opnieuw. Normaal valt er in een hele maand februari een 65 liter water per vierkante meter. We zitten nu al aan 50 liter, en het is nog maar 9 februari."

Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 9 à 10 graden. "We krijgen opnieuw een paar buien. Tegen de ochtend wordt het opnieuw droog."

Zaterdag gaat droog, maar grijs, van start. Later volgt er wel neerslag. "In de loop van de namiddag verwachten we opnieuw regen. En opnieuw kan er een vijf tot 10 liter water per vierkante meter vallen. De maxima liggen nog altijd rond 12 à 13 graden, dus nog altijd zacht weer."

Aalst carnaval

Zondag is er carnaval in Aalst. Bram Verbruggen voorspelt wisselvallig weer. "Eerst een droge periode, in de voormiddag, maar in de loop van de dag krijgen we opnieuw buien over ons heen."