Bram Verbruggen voorspelt "mindere dag", daarna wordt het nog erger

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Weerman Bram Verbruggen ziet niet veel goeds op ons afkomen. Woensdag noemt hij "een mindere dag", en tegelijk "nog maar het opwarmertje" voor wat ons donderdag te wachten staat.

Dinsdag wisselden wolken en opklaringen elkaar af, bij temperaturen van 10 tot 12 graden "In de namiddag gaat het geleidelijk aan wat harder beginnen te waaien. Dus die wind - matig, tot aan zee vrij krachtig - gaan we echt goed voelen", zei Bram Verbruggen op Radio2.

"De bewolking gaat ook dikker worden. En wie dikkere bewolking zegt, zegt ook een grotere kans op een paar spatjes regen uit die bewolking. Dus een paar buitjes zijn niet uitgesloten, zeker richting het einde van de dag."

Vanavond en in de nacht van dinsdag op woensdag komen er nog meer wolken opzetten. "Dan stijgt overal de kans op wat motregen. We krijgen temperaturen van 8 à 9 graden, dus het blijft zacht."

Woensdag wordt het 10 graden, maar Bram Verbruggen voorziet neerslag. "Dat wordt een mindere dag, met meestal zwaarbewolkt weer, met voor de middag al wat lichte regen. Maar het is vooral voor de namiddag dat we opnieuw veel regen verwachten. Het gaat om vijf tot tien liter water per vierkante meter. Het gaat ook vrij krachtig waaien, met windstoten tot 60 of 70 km/u."

"Uiteindelijk is het maar een opwarmertje voor donderdag. Dan verwachten we véél regen, tien tot twintig liter water per vierkante meter in Vlaanderen. In de Ardennen kan het gaan om twintig tot veertig liter. Dat zou eventueel voor wat problemen kunnen zorgen."

Het gaat ook nog harder waaien. "5 à 6 Beaufort in het binnenland, aan zee zelfs 7 Beaufort, met windstoten tot 80 of 90 km/u", voorspelt Verbruggen.