Bram Verbruggen ziet dat lenteweer van korte duur is: "Dan gaat het weer veranderen"

door: MRO
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

We mogen ons opmaken voor enkele mooie dagen en het lentegevoel met zon en zachte temperaturen. Maar dat is van korte duur, weerman Bram Verbruggen ziet het weer al snel veranderen.

"Vanavond en vannacht krijgen we vrij helder weer en daardoor wordt het vrij koud, zo'n 1 à 2 graden in Vlaanderen." Vrijdag en zaterdag worden mooie dagen met veel zon.

"Vrijdag worden we verwend door de zon met enkele hoge wolkenvelden. Het wordt opnieuw zacht weer met 12 of 13 graden en een matige wind uit het oosten. Daar kan nog een beetje bij en dat doen we op zaterdag met dan 15 graden en opnieuw veel zon", vertelt Bram Verbruggen in 'De ochtend' op Radio 1.

Maar het blijft voorlopig bij die enkele mooie dagen want de weerman ziet daarna alweer een verandering op de weerkaarten. "Vanaf zondag gaat het veranderen. We krijgen dan veel wolken met hier en daar wat gemiezer en 13 graden."

"Ook begin volgende week zitten we in het grijze en regenachtige weer en wordt het ook wat minder zacht met op maandag nog 11 graden en op dinsdag en woensdag nog 8 à 9 graden."