Bram Verbruggen ziet slecht weer naderen: "Echte herfstdag, met veel regen en veel wind"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Bram Verbruggen denkt dat september wel eens records zou kunnen breken. Daar zorgt de nieuwe nazomer voor. Toch zullen we deze week ook kennismaken met de echte herfst.

Dinsdag kregen we wolken en zon, bij 19 à 20 graden. "Heel misschien valt er wat lichte regen in het noordwesten, dus in de provincie West-Vlaanderen. Maar in het binnenland zou het droog moeten blijven", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

"Er staat wel veel wind, 4 à 5 Beaufort in het binnenland, met windstoten tot 60 of 65 km/u. Aan zee gaat het om 5 à 6 Beaufort, met windstoten tot 70 of 75 km/u."

De komende nacht zullen de temperaturen 16 tot 17 graden bedragen in Vlaanderen. Het blijft droog.

Woensdag krijgen we minder bewolking en meer zonneschijn. Het blijft droog en het wordt 22 à 23 graden. "Zoals het er nu naar uitziet, liggen we zelfs op recordkoers voor de maand september. De gemiddelde temperatuur ligt op dit moment zo'n 5 graden hoger dan het langjarige gemiddelde."

Donderdag wordt het wel frisser, met dan nog maar 18 graden. "Dat wordt echt wel een herfstdag, met veel regen en veel wind", voorspelt Verbruggen.