Deboosere weet al welk weer de renners krijgen in de Ronde van Vlaanderen

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere zegt dat de renners blij mogen zijn met de weersomstandigheden die ze tijdens de Ronde van Vlaanderen voorgeschoteld zullen krijgen. Want maandag krijgen we geen fraai weer.

"De warmte is weggewaaid. Dinsdag haalden we 10 of 11 graden. Aan de kust werd het niet meer dan 8 graden", startte Deboosere zijn weerpraatje op Radio 2.

Het bleef wel droog, en dat zal de komende nacht ook het geval zijn, op een plaatselijk spatje neerslag na. "We krijgen dan veel wolken, en de minima zullen 2 tot 5 graden bedragen in Vlaanderen."

Ook zaterdag blijft het droog. De temperaturen zullen 10 à 11 graden halen. "Dat is een beetje aan de koele kant." In de nacht van zaterdag op zondag wordt het koud, met temperaturen van -2 tot 2 graden.

Ronde van Vlaanderen

Deboosere voorspelt ook goed weer voor de renners tijdens de Ronde van Vlaanderen van zondag. "Ze krijgen droog weer, met een aantal opklaringen. De temperaturen zullen 10 tot 12 graden bedragen. In de loop van de dag ontstaat er veel bewolking. Ik denk niet dat het weer een bepalend element zal zijn voor de koers. Alleszins goed dat ze zondag wordt gereden, want maandag wordt het helemaal anders. Dan krijgen we serieuze aprilse grillen, met sneeuw in Hoog-België."