Frank Deboosere beledigd door boos bericht van kijker: "Dat hou ik bij"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Deboosere voorspelt nog meer dagen met mooi lenteweer. Het weekend zal wisselvalliger worden.

Woensdag werd weer een mooie dag, met veel zonneschijn. De temperatuur liep op tot 14 à 15 graden.

"We zitten wel met een erg lage luchtvochtigheid, op sommige plaatsen al minder dan 40%. Er zijn mensen die de luchtvochtigheid hoog willen houden omdat er anders barsten komen in hun parket. Voor hen heb ik dus niet zo goed nieuws. Want het is weer zo'n kurkdroge dag", zei Deboosere op Radio 2.

De komende nacht blijft het helder. Het koelt daardoor flink af. "De minima zullen op de meeste plaatsen net boven het vriespunt zitten. In de Kempen gaan ze nog een keertje naar -1 of -2."

Donderdag krijgen we opnieuw veel zon. "We doen er nog een graadje bij. We gaan naar maxima van 14 en lokaal zelfs 16 graden."

Klachten

Net voor het weerbericht ging op het Radio 2 over de klachten die de VRT krijgt. 9.538 waren dat er in 2021. Ook Deboosere krijgt wel eens klachten, zo vertelde hij.

"Via de klachtendienst, en er zijn ook mensen die mij rechtstreeks dingen sturen. Als dat vriendelijk en gegrond is, gaan we daar zeker op in. Maar de onnozelste hou ik bij. Ik heb er zo eentje met als aanhef: 'Beste grootste weerluller van de Lage Landen'."

Een luisteraar die stuurde dat hij de tweede Armand Pien is, deed Deboosere dan weer deugd. "Dat maakt mijn dag, zeker weten."