Frank Deboosere heeft goed nieuws over het weer én verklapt waarom zijn snor moest sneuvelen

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Frank Deboosere weet welk weer het dit weekend wordt. Hij heeft ook goed nieuws voor komende week.

Vrijdag werd het veel droger dan donderdag. En waren slechts een paar buien die van west naar oost over het land trokken. Het werd 10 tot 12 graden.

De komende nacht wordt het in Vlaanderen zwaarbewolkt. Het blijft wel droog, bij minimatemperaturen van 6 tot 8 graden.

Het komend weekend ziet er niet slecht uit. "Het wordt wandel- en fietsweer, ik ga het zeker doen. Het wordt niet écht fantastisch, daarvoor moeten we overschakelen naar volgende week. Maar het valt mee", zei Frank Deboosere op Radio 2.

Zaterdag wordt het 12 à13 graden. "Dat is nog goed voor november. En de regen zal wellicht net ten noorden van ons passeren. Misschien krijgt Vlaanderen een spatje regen."

Zondag krijgen we opklaringen, bij 10 tot 12 graden. "Volgende week wordt iets speciaals. Maandag wordt misschien een beetje een overgangsdag, maar dinsdag, woensdag en donderdag worden rustige dagen, met zonneschijn."

Snor

Deboosere verklapte voorafgaand aan het weerpraatje ook een geheimpje over de snor die hij vroeger droeg, en de reden waarom het scheermes werd bovengehaald.

"Op 11 augustus 1999 was er een totale zonsverduistering. Naar aanleiding daarvan is de snor verdwenen. Mijn dochter zei toen: 'Waw, de mensen herkennen je niet meer, nu zijn we een normaal gezinnetje'. Dat heeft dus twee weken geduurd, toen was het weer om zeep."