Frank Deboosere kritisch voor commentaar van sommige mensen: "Zij dwalen"

door: MRO
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere heeft op zijn eigen website wat meer uitleg gegeven bij de 'flauwe lente' die we dit jaar op ons bord krijgen. De weerman laat zich ook kritisch uit over mensen die nu beweren dat de klimaatverandering flauwekul is.

Frank Deboosere is duidelijk wat de lente betreft: "Maart was somber en kletsnat." Daarnaast duurt het ook te lang vooraleer het kwik boven de 20 graden uitkomt.

"Gemiddeld gesproken krijgen we in het centrum van het land rond 21 april een eerste dag met een maximumtemperatuur van 20°C of meer. Een late lente dus."

De weerman merkt dat sommigen nu gaan beweren dat de klimaatverandering flauwekul is. Tegenover hen is hij heel duidelijk: "Zij dwalen".

"Wij houden alle cijfers nauwgezet bij, zodat we 'nu' met 'vroeger' kunnen vergelijken. En dan zie je heel duidelijk dat het klimaat opwarmt. In België, in Europa, in de wereld."

"Er sneuvelen veel meer warmterecords dan kouderecords. Zelfs in eigen land kregen we dit jaar al zeven hoogste temperatuur-dagrecords: één voor de maximumtemperatuur, zes voor de minimumtemperatuur", weet Frank Deboosere.