Frank Deboosere steekt ergernis niet weg: "Al die idioten..."

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het zal niet ophouden bij de felle buien die we woensdag kregen. Na een drogere donderdag volgen er meer felle buien, voorspelt Frank Deboosere.

Woensdag werd het in Vlaanderen niet warmer dan 16 graden. In het uiterste zuiden werd nog 22 graden gehaald. Het werd vooral een kletsnatte dag, met veel regen.

"We zijn niet negatief: het is wel goed voor de natuur. Het gras wordt opnieuw groen, mensen. Al die idioten die hun gras met water hebben zitten besproeien...", zei Frank Deboosere Radio 2.

Vannacht wordt het droger. De minimatemperatuur zal in het binnenland rond 11 graden liggen, aan de kust is dat 15 graden.

Donderdag krijgen we beter weer. "Het wordt de betere dag voor mensen die het droog willen houden. Misschien valt er een lokaal buitje. We krijgen een noordwestenwind, dus daar gaan de temperaturen. Het wordt nog 18 of 19 graden."

Vrijdag, zaterdag en zondag krijgen we felle buien, voorspelt Deboosere. "Vooral aan de kust, daar zullen de buien het felst zijn, met eventueel een donderslag of korrelhagel. Het wordt fris aan de vis, met maxima van 15 of hooguit 16 graden."