Frank Deboosere voorspelt écht lenteweer: "20 graden zou kunnen"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt wat minder zonneschijn voor het weekend. Maar volgende week komt daar opnieuw verandering in en halen we mogelijk voor het eerst dit jaar zelfs 20 graden.

Vrijdag werd opnieuw een droge en zonnige dag. "Het regende zonneschijn, volle bak. Het gaf een beetje een lentegevoel. We moesten er wel een vrij strakke zuidoostenwind bij nemen, met rukwinden tot 50 à 60 km/u", zei Deboosere op Radio 2.

In de loop van de namiddag doken er wolken op. "Uiteindelijk verdween de zon, en tegen vanavond vallen de eerste regendruppels. In de provincie West-Vlaanderen gebeurt dat wellicht nog voor het donker wordt."

De komende nacht trekt deze regenzone over België. "Het zal vooral voor het westen van het land zijn. Als de regenzone in de Kempen komt, is die bijna helemaal uitgeregend. De minima zijn zacht, bij 7 of 8 graden."

Zaterdag krijgen we voor de middag wellicht een droge periode, met af en toe zonneschijn. "Maar niet te vergelijken met wat we de voorbije dagen hebben meegemaakt. We leefden echt boven onze stand."

Na de middag krijgen we meer bewolking, met hier of daar een druppel regen. Het wordt 13 à 14 graden.

Zondag krijgen we opnieuw vrij veel bewolking. "In de namiddag komt er vanuit het westen een zwakke regenzone. Het wordt een graad of 14."

Deboosere blikte ook al vooruit naar komende week. Woensdag zou dan de warmste dag moeten worden. "Op veel plaatsen wordt het 18 of 19 graden, en zelfs 20 graden zou er misschien wel in kunnen zitten."