Frank Deboosere voorspelt prachtig weer: "Had het die jonge kankerpatiëntjes beloofd"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt mooi weer. Dat stemt hem tevreden, omdat er momenteel een jeugdkamp voor jongeren met kanker plaatsvindt. Zij krijgen dus schitterend herfstweer.

Woensdag werd een zachte, aangename herfstdag, met temperaturen van 16 en lokaal mogelijk zelfs 17 graden. "De zon kwam er overal door, zeker in de loop van de namiddag", zei Deboosere op Radio 2.

"De temperatuur ligt 3 tot 4 graden boven het langjarige gemiddelde. Dus voor woensdag komen we goed weg."

De komende nacht wordt het helder en koelt het af. De minimatemperaturen zullen in Vlaanderen 6 tot 8 graden bedragen. "In sommige Ardense valleien gaat de temperatuur misschien richting vriespunt."

Donderdag belooft een zeer zonnige dag te worden, en het wordt 17 graden. "Het wordt echt een prachtige dag", zei Deboosere daarover. En dat stemt hem gelukkig, voor een heel bijzondere reden.

"Ik ben blij, want op dit ogenblik is het jeugdkamp voor jongeren met kanker bezig. Dinsdag ben ik er geweest. Ik had hen beloofd: het wordt een topdag. Ik ben heel blij voor hen, want dat is zo'n beetje een vergeten categorie, jongeren met kanker. Alles zou moeten opengaan: een lief, studies, werk... en dat valt allemaal weg. Ook indien ze genezen, komt dat niet meer terug, al die dingen. Dus ik ben heel blij voor hen."