Frank Deboosere voorspelt weekend met twee gezichten: "Een dag mooi weer, een dag regen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Frank Deboosere voorspelt dat het komend weekend er eentje met twee gezichten wordt: we krijgen mooi weer en slecht weer.

"Vrijdag zijn we wakker geworden met brede opklaringen, daarna nam de bewolking toe en viel er hier en daar een spatje regen. De temperaturen deden het goed, bij 14 graden, lokaal zelfs 15 graden", zei Deboosere op Radio 1.

"De komende nacht trekt een zwakke regenzone van zuid naar noord over het land. Maar er zal niet veel regen vallen, een liter water per vierkante meter. De temperaturen blijven aan de zachte kant en halen 10 tot 12 graden."

Weer voor zaterdag en zondag

"Als je dit weekend wil gaan wandelen, dan is zaterdag de uitgelezen dag daarvoor", zegt Deboosere. "We starten dan nog met wat wolken, in de loop van de dag volgen brede opklaringen vanuit de Ardennen. In de namiddag wordt het flink zonnig, bij temperaturen van 15 tot 16 graden. De scherpe wind uit het zuiden moeten we erbij nemen."

In de nacht van zaterdag op zondag begint het al een beetje te regenen. Zondag krijgen we een fikse regenzone, met vijf tot tien liter water per vierkante meter en rukwinden", aldus Deboosere nog.