Het wordt gevaarlijk: "Strooidiensten staan voor een uitdagende dag"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Door de lage temperaturen is het deze ochtend opletten geblazen voor rijm- of ijsplekken. Later op de dag wordt er sneeuw verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer zegt dat de strooidiensten voor een uitdagende dag staan.

Deze voormiddag kan het glad zijn op de weg, het KMI waarschuwt met code geel voor ijs- en rijmplekken. Later trekt een neerslagzone van west naar oost over het land, die sneeuw zal voortbrengen.

"De verwachtingen zijn een sneeuwlaag van enkele centimeters, in combinatie met een negatieve wegdektemperatuur. Onze strooidiensten waren afgelopen nacht actief en blijven ook de hele dag paraat om sneeuw te ruimen en te strooien waar en wanneer nodig", klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer.

"Bij (winterse) neerslag is gladheidsbestrijding niet evident, gezien het preventief gestrooid strooizout kan wegspoelen. Ook is het moeilijk te voorspellen wat de intensiteit van de winterse neerslag is. Dit alles maakt dat onze strooidiensten voor een uitdagende dag staan. In heel Vlaanderen staan 314 strooiwagens klaar om de gewest- en autosnelwegen te behandelen."