Jacotte Brokken is het beu en maakt dat duidelijk: "Ik word daar chagrijnig van!"

door: STS
Jacotte Brokken
Afbeelding bron: Photonews

Voor weervrouw Jacotte Brokken betekent de kwakkelzomer, die tot dusver slechts enkele positieve uitschieters kende, dat ze heel wat commentaar krijgt van mensen. Ze vindt dat die durven overdrijven en dat het weer niet zo slecht is als ze denken.

"De zin 'Jacotte, kan je niet voor wat beter weer zorgen?' heb ik zéér vaak gehoord", zei Jacotte Brokken in 'Mens erger je niet', de podcast van het consumentenprogramma 'WinWin' op Radio2.

"Mensen snappen wel dat wij ook maar de boodschapper zijn, dat is oké. Vroeger was dat nog erger, denk ik, dat mensen zeer kwaad werden wanneer de voorspellingen regen zeiden en uiteindelijk de zon scheen, en omgekeerd."

Weer is onvoorspelbaar

"Mensen snappen nu wel: het weer is iets onvoorspelbaars, en wij zijn maar de boodschapper. Maar de hoeveelheid opmerkingen... Op de duur werd ik daar ook wel een beetje chagrijnig van."

"Dat ik dacht: 'Ja, maar jongens, het is echt niet zo erg.' Dat vind ik dan het ergste: het is niet zo erg als de mensen zeggen. Zoals wanneer ze zeggen: 'Het heeft heel de tijd geregend.' Nee, af en toe was het droog. Ga buiten als het droog is en blijf binnen als het regent. Jongens, zo moeilijk is het toch niet?"

Volg Redactie24 nu op Instagram