Sabine Hagedoren blikt vooruit: "Dan kan de neerslag een winters karakter krijgen"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren ziet de temperaturen de komende dagen geleidelijk afnemen. Dat kan voor smeltende sneeuw zorgen.

"Dinsdag haalden we 3 graden in de Hoge Venen, tot 7 graden voor het centrum van het land en aan de kust. In de loop van de namiddag kregen we brede opklaringen in het noorden", zei Hagedoren op Radio 2.

"De komende nacht starten we met die brede opklaringen, later komt er een storing dichterbij, met meer bewolking, maar daar zal voorlopig niet veel neerslag uitvallen, op een lokale bui na. De temperaturen schommelen rond het vriespunt, behalve in de Hoge Venen (-3 graden) en aan de kust (3 graden)."

"Die storing blijft woensdag aanslepen en is actiever in het zuidwesten van het land, vooral daar kunnen er lichte periodes van regen of motregen ontstaan. Hoe verder je naar het noordoosten gaat, hoe groter de kans dat het helemaal droog blijft. De temperaturen halen zo'n 4 graden. Donderdag wordt het nog koeler en kan de neerslag mogelijk een winters karakter krijgen; dan krijgen we mogelijk smeltende sneeuw in het centrum van het land", aldus Hagedoren.