Sabine Hagedoren heeft goed nieuws: "Dan krijgen we temperaturen tot 18 graden"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

VRT-weervrouw Sabine Hagedoren ziet eerst een periode van wisselvallig weer op ons afkomen. Volgende week krijgen we echter lenteweer.

"We moesten het dinsdag stellen met 11 à 12 graden, vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het bleef droog en de zon kwam er af en toe door. In de loop van de namiddag kwamen er wel meer stapelwolken opdagen. In het zuidoosten bleef het zonniger, elders werd het gedeeltelijk bewolkt tot zwaarbewolkt", zei Hagedoren op Radio 2.

"Vanavond krijgen we geleidelijk meer en bredere opklaringen. Het wordt vrijwel helder. Er is wel kans op nevel of een mistbank in het westen van het land en in de Ardennen. Het kan goed afkoelen, bij temperaturen van -3 graden in Hoog-België tot 2 of 3 graden voor Vlaanderen. Maar aan de grond kan het op veel plaatsen lichtjes vriezen."

"Woensdag starten we eerst met zonneschijn. Later komen er wat meer stapelwolken vanuit het westen, alsook meer sluierwolken. Het is de voorzijde van een storing, maar het blijft nog droog en redelijk aangenaam weer, met een matige zuidwestenwind en temperaturen van 11 graden in de Hoge Venen tot 14 of 15 graden in het centrum van het land. Volgende week maandag halen we 17 graden, dinsdag zelfs 18 graden."