Sabine Hagedoren ziet het op ons afkomen: “Dat wordt een echte herfstdag”

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Het weer viel vandaag al bij al mee. Met 11 graden haalden we temperaturen die helemaal normaal zijn voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht hangen er wat lage wolken over het westen van het land. De temperatuur blijft nog net positief in het grootste deel van Vlaanderen, maar in Limburg kan het aan de grond al vriezen.

“Het is dan ook opletten op bruggen en viaducten, want daar kunnen gladde plekken voorkomen”, zegt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2.

Dinsdag begint vooral in West-Vlaanderen grijs, in de rest van Vlaanderen komt de zon door en loopt de temperatuur op tot 11 graden. Woensdag blijft droog en zonnig, ook donderdag brengt zeer rustig weer, maar er komt wel een storing boven zee opzetten.

“Vrijdag wordt een echte herfstdag. Grijs, regen vanaf het westen en heel veel wind. Al krijgen we dan wel 13 graden.” Het weekend begint met wat regen, maar zondag wordt het droog met opklaringen. “Voor volgende week zakt de temperatuur verder, met maxima van amper nog zes graden.”