Vele mensen zeggen hetzelfde: "Te laat, nu hoeft het ook niet meer!"

door: STS
Verontwaardigd - frustratie - boos
Afbeelding bron: Pexels (Archieffoto)

Na enkele weken lenteweer kregen we tegen alle verwachtingen in plots sneeuw in sommige delen van het land.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Ben je blij dat je dit jaar mogelijk nog wat sneeuw gaat zien in Vlaanderen of had je liever het warmere weer van de voorbije week?"

"Ja, ik wel, dat gekraak in de sneeuw en alles is dan wit; de bomen, de daken, dat is zo mooi", schrijft Jessie.

"Geef mij maar de zon. Dat Belgisch weer trekt meestal op niet veel. Wel mooie krokusvakantie gehad, maar nu is het weer herfst. Koud en hagelstenen", zegt Gina.

"Sneeuw is leuk, maar dat is iets voor in de winter", vindt Christophe. "Eigenlijk zou het nu wel warmer mogen zijn."

"Te laat voor sneeuw. We zijn nu in de lente en dan heb ik het liever een beetje warmer, met het zonnetje dat schijnt. Maar het is de natuur die beslist", weet Annie.

"Nee, ik ben niet blij, want ik moet misschien door de sneeuw naar het werk rijden. Sneeuw is goed voor in de bergen, geef mij maar het zonnetje", laat Agnes weten.

"Geef mij maar dat weer van vorige week. De sneeuw komt voor mijn part te laat", zegt Claude.

"Er is één seizoen dat van mij mag worden overgeslagen, en dat is de zomer. Die hitte, pfff. De herfst en de lente zijn het mooiste, zeker met die kleuren. En de winter is voor mij ook zeker dik ok", schrijft Anita.

"Wat regen kunnen we best gebruiken. En de vorst? Liever niet, nu de bloesem er is en kans maakt op bevriezen", zegt Ferdinand.

"Het warmere weer natuurlijk. Ik denk dat niemand op sneeuw zit te wachten. Maar de natuur is nu eenmaal de natuur", stelt Lydie.

"Sneeuw in de paasvakantie is leuk voor de kleinkinderen. Vond ik vroeger zelf ook geweldig", schrijft een anonieme lezer.

"Iedereen verlangt naar zonnige dagen. Sneeuw is voor december en januari", vindt Chris.

"Ik heb in de winter op sneeuw gewacht, maar nu in de lente hoeft het voor mij ook niet meer. Ik was het genieten in de tuin alweer gewend", zegt Monique.