We gaan genieten van mooie nazomer: "Het wordt 23 graden"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt dat er opnieuw mooi nazomerweer zit aan te komen, met temperaturen tot wel 23 graden.

Vrijdag werd vooral een grijze dag, met veel wolken. "In de loop van de dag kwamen er wel wat opklaringen, vooral in het westen van het land en misschien ook in het centrum", zei Frank Deboosere op Radio 2.

De temperaturen bedroegen 17 of lokaal zelfs 18 graden. "Het valt mee, zeker wat betreft hoe zacht het is. Voor onze gasrekening is dat altijd mooi meegenomen."

De komende nacht blijft het zacht, bij minima van 12 à 13 graden. "De meeste regen is voor de Ardennen, en ook de kuststreek zou nog een bui kunnen krijgen. Maar elders blijft het droog."

Zaterdag zouden we beter weer moeten krijgen. "Het zou kunnen dat in het noordwesten nog een bui valt. Maar ik denk dat we toch ook wel wat zon zullen zien. De temperaturen blijven het goed doen, bij 17 à 18 graden."

Zondag krijgen we hetzelfde weer, met opklaringen en opnieuw 17 à 18 graden. Maandag gaat de temperatuur verder de hoogte in en wordt het weer volop nazomer.

"In de provincie Limburg gaan ze het langst van de zon kunnen genieten en daar gaan ze naar 22 graden, of misschien lokaal een 23 graden. In het westen wordt het maar 18 graden."