We moeten nog even geduld hebben: "Dan wordt het droger en warmer"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Frank Deboosere voorspelt enkele wisselvallige dagen: "Het is weer met karakter, zullen we maar zeggen. Het is een beetje kwakkelen."

Vrijdag kregen we zonneschijn met wolken en kans op een bui. Door de noordenwind steeg het kwik niet hoger dan 19 à 20 graden.

"In het westen en oosten van het land viel er hier en daar een bui in de voormiddag, terwijl in het centrum en het oosten van het land in de namiddag en in de vooravond de kans op een bui toeneemt", zei Deboosere op Radio 2.

De komende nacht wordt het overal droog, behalve aan de kust, waar een bui kan vallen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden.

Zaterdag en zondag krijgen we hetzelfde weer als vrijdag, met opnieuw 19 à 20 graden. "In het oosten is er vooral na de middag kans op buien, eventueel met een donderslag. In het westen hebben ze misschien 's ochtends kans op een lokale bui, maar wordt het na de middag droog."

Pas vanaf woensdag verandert er echt iets: "Dan wordt de buienkans veel kleiner en krijgen we extra opklaringen. In het tweede deel van de week lopen de temperaturen op tot 22 of 23 graden", aldus Deboosere.