Weerman Bram Verbruggen voorspelt niet veel goeds: "Dat wordt pittig"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

"Het is 1 maart, officieel begint dan de weerkundige lente. En op sommige plaatsen, zeker in het centrum en in het oosten van het land, komt de zon er nog door", zei Bram Verbruggen op Radio2.

Maar in het westen begon het al snel te regenen. Later trekt de regen door naar het centrum en ook naar het oosten van het land. "Hou straks rekening met lange periodes van regen, met af en toe ook een paar felle plensbuien, zeker vanavond en vannacht. In Limburg zou het wat droger blijven, met minder regen, tot vanavond laat", voorspelt Verbruggen.

Het werd 8 tot 10 graden, bij een goed voelbare wind van 4 à 5 Beaufort en aan zee 5 à 6 Beaufort, met rukwinden tot 65 km/u. Vannacht bedragen de minima in Vlaanderen 4 tot 7 graden. "Ook dan zijn er nog periodes van regen, en een aantal pittige buien. Er kan zo'n 5 tot 10 liter water per vierkante meter vallen op sommige plaatsen."

Zaterdag is de regen weggetrokken en wordt het tijdelijk wat droger, met opklaringen. "Maar na de middag krijgen we opnieuw veel wolken en nog maar eens periodes van regen. Ook dan kan er een liter of vijf per vierkante meter vallen, bij temperaturen rond een graad of 10."

Zondag krijgen we veel bewolking. "Met af en toe wat gedruppel. Geen grote neerslaghoeveelheden meer, maar toch regenachtig weer. In het westen wordt het 7 à 8 graden, daar blijft het frisser. De warme Limburgers krijgen 13 of 14 graden."