Weerman Bram Verbruggen waarschuwt voor wat op ons afkomt: "Lokaal overlast"

door: MRO
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Eén

Dinsdag wordt er zeer veel neerslag verwacht. In Wallonië geldt code geel en in Luxemburg code oranje, maar ook in Vlaanderen zal de regen met bakken uit de lucht vallen.

"Het wordt een kletsnatte dag dinsdag met meerdere regenzones die over ons land zullen trekken", vertelt Bram Verbruggen in 'Het weer' op VRT 1.

"In totaal zal in 24 uur tijd 20 tot 25 liter per vierkante meter vallen in Vlaanderen en in Brussel. Dat zal lokaal voor overlast zorgen", waarschuwt hij.

"In Wallonië valt er nog meer regen, met zelfs code oranje voor de provincie Luxemburg. Er hoort ook veel wind bij met windstoten tot 80 km/u. Het is wel zacht met 12 graden."

Daarna wordt het stilaan droger en tegen het einde van de week wordt het bibberen. "Woensdag volgen nog heel wat buien en er staat veel wind. Ook donderdag en vrijdag blijven we nog in wisselvallig en winderig weer zitten. Af en toe wat zon, maar geregeld buien."

"Naar het weekend toe wordt het wat droger en ook wat frisser. Zondagochtend zou het op de meeste plaatsen licht moeten vriezen en overdag komt de temperatuur niet hoger dan 1 graad met een gure wind."