Weerman Bram waarschuwt: "Zou pittig kunnen worden"

door: STS
bram verbruggen
Afbeelding bron: VRT

VRT-weerman Bram Verbruggen voorspelt dat er de komende dagen nog meer wisselvallig weer zit aan te komen. Hij ziet ook buien opduiken die pittig kunnen zijn, mogelijk met onweer.

Woensdag werd opnieuw een wisselvallige dag, waarbij zonnige periodes en bewolking elkaar afwisselden. "Lokaal kan er een bui vallen, maar die zijn niet heel intens. Niet zoals dinsdag, toen we echt een aantal plensbuien kregen", vertelde Bram Verbruggen op Radio2.

We moesten het stellen met temperaturen van 15 à 16 graden. "Dat is fris voor de tijd van het jaar, normaal gezien zouden we een graad of 20 mogen verwachten." Vannacht bedragen de minima 8 à 9 graden in Vlaanderen en blijft het droog.

Temperatuur gaat stijgen

Donderdag gaat zonnig van start, later komen er meer stapelwolken opzetten. "Er volgt misschien een enkele bui, maar op de meeste plaatsen gaan we het volledig droog houden, bij temperaturen tot 18 graden. Dus al ietsje zachter."

"Vrijdag krijgen we maxima tot 20 graden. Vrijdag volgen er buien die vooral 's avonds wel eens pittig zouden kunnen worden, met eventueel ook onweer."