Annelies Verlinden onder vuur: "Onbegrijpelijk en weerzinwekkend wat ze gedaan heeft"

door: STS
Annelies Verlinden
Afbeelding bron: Photonews

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) krijgt stevige kritiek van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Verlinden heeft volgens hem een "onbegrijpelijke, weerzinwekkende" beslissing genomen.

De Wever was in zijn hoedanigheid als burgemeester van Antwerpen woensdag aanwezig op de herdenking van de bomaanslag op een synagoge.

Bij die terreurdaad, die exact 40 jaar geleden werd uitgevoerd, vielen drie doden en meer dan honderd gewonden te betreuren.

Tijdens een toespraak zei De Wever: "We hebben al eeuwenlang een Joodse gemeenschap in Antwerpen, die deel uitmaakt van ons DNA. Deze gemeenschap leeft nog altijd onder terreurdreigingsniveau drie, bijna het hoogste niveau."

"Daarom vind ik het onbegrijpelijk en eerlijk gezegd weerzinwekkend dat onder deze precaire omstandigheden de beveiliging van deze gemeenschap werd opgeheven door de federale overheid."

Annelies Verlinden

Voor de camera's van ATV voegde hij eraan toe: "De aanslag had een immense impact op de stad Antwerpen. Het betekende dat het gevaar van politiek geweld en antisemitisme plotseling heel tastbaar was."

"We wisten dat het in de wereld bestond, maar dat het ook naar Antwerpen kan komen. En met die realiteit leven we. En vandaag eigenlijk meer dan ooit. Vandaar dat die Joodse gemeenschap echt wel beveiliging nodig heeft en het onbegrijpelijk is dat minister Annelies Verlinden die heeft stopgezet."

Download nu de gratis app van Redactie24