We moeten ons veel zorgen maken om deze twee Belgische IS-strijdsters: “En ze zijn ook nog eens stevig getraind”

bron: De Morgen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er is geen goed nieuws over twee Belgische IS-strijdsters. Ze staan gekend als levensgevaarlijk.

Twee Belgische IS-strijdsters uit Antwerpen zijn kunnen ontsnappen uit een gevangenkamp in Syrië. Het alarmerende is dat de twee vrouwen getraind zijn om aanslagen te plegen, meldt De Morgen.

Volgens verscheidene bronnen zouden ze al tot in Turkije zijn geraakt. De eerste vrouw is Kaoutar Bioui (32), alias Umm Haniefa, is de echtgenote van Hicham Chaïb, het gewezen Shariah4Belgium-kopstuk dat in een video van IS verscheen terwijl hij een gevangene executeert.

De tweede vrouw is Rahma Benmezian (31), die zich ook Umm Nusaiba laat noemen. Benmezian en Bioui zijn wellicht al maanden geleden ontsnapt uit het kamp van Al-Hol.

Insiders waarschuwen dat de twee vrouwen nog steeds erg radicaal zijn. De getuigenis van een Antwerpse IS’er, die gevangen werd genomen en de twee vrouwen kent, doet het ergste vrezen. “Ze zijn getraind om aanslagen te plegen”, zegt hij.

“Ze hebben geleerd hoe ze explosieven moeten hanteren. Ze hebben als opdracht om terug te keren naar Europa en daar een aanslag te plegen. Ze geloven heel sterk in IS en zijn bereid om daarvoor te sterven.”