Rechtbank geeft terreurbende met kalasjnikovs en politie-uniformen lichte straf: ‘Daarom deden we dat’

bron: VRT NWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De correctionele rechtbank in Brussel heeft een zeer opmerkelijke uitspraak. Het sprak een lichte straf uit voor een vermeende terreurbende met kalasjnikovs en politie-uniformen.

De twee verdachten werden in juli 2017 opgepakt na verschillende huiszoekingen in Anderlecht, in Brussel. De speurders troffen in een garagebox meerdere kalasjnikovs, handvuurwapens met bijhorende munitie, politie-uniformen en kogelwerende vesten aan, schrijft VRTNWS.

Het vermoeden was dat ze een aanslag aan het voorbereiden waren. Die zou plaatsvinden in Frankrijk. Eén van de verdachte werd opgepakt in ons land en de andere in Frankrijk. Die laatste is overgeleverd aan ons land voor het proces. Een derde verdachte werd aangetroffen in Marokko, maar wordt niet uitgeleverd en zit daar dus nog steeds in de cel.

De twee verdachten die voor de rechter verschenen kregen een milde straf. Ze moeten de komende vijf jaar de cel in voor onder meer wapenbezit en bendevorming. De rechter veroordeelde hen dus niet voor terreur. De rechtbank vond daar naar eigen zeggen te weinig bewijzen voor.