Veldrijdster Jolien Verschueren heeft kwaadaardige hersentumor moeten laten verwijderen: “Ik bid voor een goede afloop”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Jolien Verschueren (27) zien we dit jaar niet meer terug in het veldrijden. De veldrijdster heeft net een hersentumor laten verwijderen.

Jolien focust zich nu volledig op haar behandeling. “Ik slaap heel slecht. Overdag probeer ik bij te slapen en beantwoord ik steunberichtjes. Ik probeer ook wat rond te wandelen; de dokters hebben gezegd dat ik dat zo veel mogelijk moet doen. Dat is het zo'n beetje”, vertelt Jolien in Het Nieuwsblad.

Ze liet een gezwel verwijderen dat al drie jaar geleden ontdekt was. “Per toeval. Ik was met de koersfiets gevallen. Ik klikte los uit de pedaal, mijn voet schoot in mijn voorwiel en ik ging over de kop.” 

“Papa zag ­alles gebeuren, en zag ook hoe ik maar moeilijk mijn evenwicht terugvond. We zijn voor de zekerheid naar de spoed gereden, om te zien of ik geen hersenschudding had.”

Kwaadaardig
Een hersenschudding bleek het niet te zijn. “Ze konden niet precies zeggen wat het was, maar omdat ik geen klachten had, is er toen besloten het gezwel nog niet te verwijderen. Zonder symptomen is het te gek voor woorden om meteen zo'n zware operatie te ondergaan. Eerst wilden ze zien hoe het zou evolueren.”

Tijdens de jongste controle hadden de dokters geen goed nieuws voor Jolien. “Dat was vorige week, in ­Maria Middelares in Gent. De operatie duurde vier uur, en was geslaagd.” 

“Alleen heb ik donderdag gehoord dat het om een kwaadaardig iets gaat. Omdat ze nooit kunnen ­garanderen dat er geen kwaadaardige cel is achter­gebleven, moet er nu een ­nabehandeling starten. Ik bid voor een goede afloop.”