VTM

Dood van Avicii zorgt voor een schokgolf, hij werd maar 28 jaar: "Er gebeurden vreemde dingen"

bron: VTM-Nieuws/Daily Mail
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Tim Bergling, of beter gekend als Avicii, is vandaag overleden. De Zweed werd maar 28 jaar.

Avicci brak in 2011 definitief door met 'Levels'. Later scoorde hij nog hits met onder meer 'Wake Me Up' en 'Hey Brother'. Maar het succes werd hem teveel. Hij werd vrijdag dood aangetroffen in Oman.

Avicci haatte het om in de belangstelling te staan. In de eerste drie jaar van zijn professionele carrière stond hij maar lieft 550 keer op het podium. "De eerste jaren waren fantastisch", zei de dj eerder al.

Maar wat daarna volgde was teveel voor hem. Hij kreeg lichamelijke klachten en moest meerdere malen met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. "Hij is meer een kluizenaarstype dat lekker muziek wil maken", zegt zijn collega Laidback Luke. 

"Buiten de studio gebeuren vreemde dingen, je komt in een rocksterrenleven terecht. En zeker hij, hij verdiende miljoenen, kwam op jachten en dure feesten en daar komen natuurlijk ook verkeerde mensen."

De hele showbizzwereld is in diepe rouw door de plotse dood van Tim Bergling. Verschillende sterren als Calvin Harris, Dua Lipa, Rita Ora en Charlie Puth spraken op Twitter al uit hoeveel verdriet ze hebben. De wereld is vandaag een top-dj verloren.

Tags avicci