VTM

Collega-dj van overleden Avicii weet het zeker: “Zo is hij gestorven”

bron: Gert Late Night
door: PMN
Het is bijna een week geleden dat het schokkende nieuws kwam dat Tim Bergling, beter gekend als Avicii, gestorven is. Hij werd maar 28 jaar.

Tim werd dood aangetroffen in Oman waar hij op vakantie was. Bijna een week na zijn dood is het nog steeds niet duidelijk wat de doodsoorzaak is.

"Ik ben geschrokken van de dood van Avicii", zegt zijn collega Fedde Le Grand in 'Gert Late Night'. "Het ging een tijd zeer slecht met hem. Tim had veel lichamelijke klachten door overmatig drankgebruik. Hij had continu pijn en last van de druk. Op een bepaald moment was hij zo mager, dat hij nog maar een schim was van zichzelf."

"Maar toen besloot hij om te stoppen met toeren en sindsdien had ik de indruk dat het beter ging met hem. Het is heel moeilijk om te zeggen wat de doodsoorzaak kan zijn. Kwaad opzet wordt al uitgesloten. Dan denk ik dat hij gestorven is door de medicatie, maar ook zelfmoord sluit ik niet uit."

"Avicii verdiende op een bepaald moment 20 miljoen euro per jaar. Je verdient als dj veel geld door op grote festivals te staan. Je zag bij Avicii dat hij nooit dj is geworden om het geld. Hij wilde gewoon dat mensen zijn muziek leuk vonden."