UPDATE - Verschillende treinen staan nu al stil in Diegem met dit warme weer: Mensen zijn onwel geworden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Diegem (Vlaams-Brabant) is een trein stilgevallen. Het gevolg is dat 250 mensen vastzitten op de trein.

 

 

De reizigers zullen te voet langs de sporen uit de trein gehaald worden. Daarna worden ze opgevangen in een nabijgelegen hotel.

Zolang de evacuatie duurt, zal er tussen Diegem en Zaventem geen treinverkeer meer mogelijk zijn. Treinen worden omgeleid via Mechelen of beperkt tot Schaarbeek.

Er zijn momenteel vier sporen onbruikbaar. Meerdere treinen staan hierdoor stil, ook in Haren-Zuid. Daar raakten mensen onwel. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

DEFECT
Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, legt uit wat er aan de hand is. “Om 15.20 uur is de trein stilgevallen omdat er geen hoogspanning meer zat op de bovenleiding”, zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

“De technische dienst is onderweg, maar op dit moment is het moeilijk in te schatten hoelang het zal duren vooraleer het defect verholpen is.” De NMBS is ook begonnen met het uitdelen van water want ook de airco is uitgevallen.

De trein was vertrokken in Gent en op weg naar Tongeren. Door het incident is er voorlopig geen treinverkeer meer mogelijk tussen Diegem en Zaventem, wat voor vertragingen zorgt.