Gruwelijke roofmoord op 61-jarige Gerty: Dader vermoord haar, maar daar blijft het niet bij

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De 61-jarige Gerty Vanhoef is dinsdag met geweld om het leven gebracht. Het is nu wel duidelijk geworden dat het om een roofmoord gaat.

Het lichaam van Gerty Vanhoef werd dinsdagavond na een verwoestende brand aangetroffen in de historische hoeve. Het vuur werd kort voor 19 uur opgemerkt. Bij het uitbreken van het vuur zou de vrouw in de woonkamer gezeten hebben, maar haar lichaam werd aan de voordeur gevonden.

Ondanks dat de hulpdiensten snel ter plaatse waren, kon geen hulp meer baten. De vrouw vertoonde brandwonden, maar blijkbaar ook enkele steekwonden die tot haar dood hebben geleid, staat te lezen bij Het Belang van Limburg.

GEEN SPOREN MEER
De speurders denken dat de dader eerst Gerty vermoord heeft. Daarna stichtte hij brand in de woonkamer om zijn sporen uit te wissen. Iets wat hem lukte, want door de brand en de bluswerken zijn er nauwelijks nog sporen te vinden.

De politie is op zoek naar de dader. Het parket heeft gisterenavond alvast een mededeling verspreid waarin een oproep tot getuigen wordt gedaan.

Wie tips heeft kan bellen naar het gratis nummer 0800/30.300.