Man (62) is in tuin aan het werken wanneer hij gestoken wordt door wesp: Hij is nu overleden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Paul Dierick (62) uit Wetteren-Ten-Ede is overleden. Hij overleed ten gevolge van enkele wespensteken.

Het incident vond al enkele weken geleden plaats. Paul had tijdens werken in een tuin bij vrienden met de bosmaaier een wespennest verstoord. “Hij kreeg daarbij verschillende steken in zijn been”, aldus zijn echtgenote Linda eerder aan Het Nieuwsblad. “Meteen daarna voelde hij zich niet goed en is de ambulance gebeld. Die is samen met de MUG ter plaatse gekomen. De MUG-arts heeft me toen verteld dat ze er maar net op tijd bij waren.”

Paul werd al eens gestoken door wespen, maar had nooit eerder zo’n felle reactie op een wespensteek. Meteen nadat hij gestoken was, moest hij gaan zitten en kreeg hij het benauwd. Zijn tong begon op te zwellen en zijn keel vernauwde.

Kort daarna kreeg de man een hartstilstand. Hij werd met spoed naar het UZ Gent gebracht. Daar lag hij twee weken in coma. Pogingen om hem wakker te maken mislukten. Iedere keer kreeg de man stuipen en medicatie tegen die stuipen sloeg niet aan.

Paul is intussen overleden aan de wespensteken. Mogelijk werd hij gestoken door hoornaars, al kon dat niet bevestigd worden.