VTM

‘Dit zit koning Filip enorm dwars en daarom heeft hij heel drastisch ingegrepen’

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Toen Filip koning werd, hoopte hij dat de hele koninklijke familie aan het zelfde zeel zou trekken. Dat bleek al snel niet het geval te zijn. Vooral de fratsen van zijn broer Lauren zitten hem dwars.

Toen Filip koning werd, hoopte hij dat de hele koninklijke familie aan hetzelfde zeel zou trekken. Dat bleek al snel niet het geval te zijn. Vooral de fratsen van zijn broer Laurent zitten hem dwars.

De bedoeling was dat koning Filip de plooien met zijn broer Laurent zou gladstrijken. De fratsen van Laurent werden telkens met de mantel der liefde bedekt. Tot Laurent in een open brief stevig uithaalde naar zijn eigen familie. “Ze hebben mij nooit ondersteund”, zei hij onder meer in de brief.

Voor koning Filip was het enorm schrikken toen hij die brief las. ‘Hij was ook boos op Laurent en greep drastisch in, schrijft TV-Story. ‘Die brief kwam er net op het moment dat er inspanningen werden gedaan om de prins te integreren.’ 

Vanaf toen werd de prins nauwelijks nog ingeschakeld en zijn vrouw Claire ook. Wanneer de prins dan onaangekondigd op de Chinese ambassade verscheen, stemde koning Filip dan ook toe met de dotatievermindering die de regering eiste als straf.