VTM

VTM heeft opmerkelijke beslissing genomen: “We baseren ons op dit programma dat een monstersucces is”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Eén van de populairste programma’s op VTM is zonder twijfel ‘De Buurtpolitie’. Ondanks dat het programma al vroeg op de avond wordt uitgezonden haalde best bekeken aflevering van de voorbije vier jaar zelfs 675.000 kijkers.

“De enige waarheid is dat ‘De Buurtpolitie’ gewoon werkt”, zegt Kris Spaepen van productiehuis Zodiak in Het Laatste Nieuws. “Dat het zo’n monstersucces zou worden, hadden we zeker niet verwacht. We kregen van VTM 50 afleveringen om onze draai te vinden. Je moet het tenslotte toch opnemen tegen Blokken, hé. Stilaan is het toch gelukt door het vertrouwen dat we kregen van VTM.”

En nu is het tijd voor iets nieuws. In alle stilte wordt er in opdracht van VTM gewerkt aan een nieuw programma. Het wordt, net zoals De Buurtpolitie, scripted reality. Dit keer gaat het over een ziekenhuis. “We gebruiken daarbij dezelfde methodiek als bij ‘De Buurtpolitie’. Maar of we ooit nog zo’n prijsbeest gaan kunnen, dat kan niemand voorspellen.” De nieuwe reeks komt ten vroegste volgend jaar op het scherm.