Frank Duboccage: "Wees voorzichtig want het kan gevaarlijk worden"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het was vandaag op veel plaatsen lange tijd grijs weer. Maar de komende dagen krijgen we volop zon.

"De voorbije nacht was er mist en bewolking in het land gekomen. Die was hardnekkig waardoor de zon het moeilijk had. In het oosten kregen ze wel volop de zon te zien. Het werd zo'n 8 à 9 graden", merkt weerman Frank Duboccage op bij VTM-Nieuws. "In het centrum en het oosten daalt de temperatuur tot het vriespunt. Daardoor is er wel kans op rijmplekken."

"Vanaf morgen draait de wind in oostelijke richting, waardoor er droge landlucht tot bij ons komen. Het wordt een zonovergoten zaterdag. Maar er staat wel een schrale wind. Die gaat ervoor zorgen dat de gevoelstemperatuur echt wel laag is, ondanks dat het zaterdag 9 graden wordt. En ook op zondag mogen we veel zon verwachten."

"Volgende week wordt het nog kouder en de zon gaat het ook moeilijker hebben. Maandag gaan we bijvoorbeeld in de loop van de dag al meer bewolking binnenkrijgen vanaf het oosten. Dinsdag is het dan helemaal grijs en woensdag kan er wat lichte, winterse neerslag vallen. De temperatuur komt niet hoger dan 3 graden. Het gaat dan wel om smeltende sneeuw. Je merkt het, de winter komt stilaan dichterbij."