Koning Filip met handen in het haar over prins Laurent: “Maakt alles kapot”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip doet er alles aan om een goede koning te zijn, maar hij wordt tegengewerkt door zijn eigen familie. Die krijgt hij maar niet onder controle.

Er is de hele heisa omtrent Delphine en dan is er ook nog ‘enfant terrible’ prins Laurent. Die schreef zelfs een brief naar premier Charles Michel om het geld op te eisen dat zijn vzw nog te goed heeft van de Libische regering.

“Dat geld komt de prins ook toe”, benadrukt professor Mark Van den Wijngaert, historicus en kenner van de monarchie in Dag Allemaal. 

Scheiding der machten
“Maar Laurent moet zich richten tot het gerecht en de rechterlijke macht. Niet tot de regering die de uitvoerende macht is. Dat is het principe van de scheiding der machten.” 

“Daar kan de eerste minister niks aan veranderen, en zelfs de koning niet. Als Laurent zou proberen om z’n broer in te schakelen, zal die hetzelfde zeggen als premier Michel nu.”

"Laurent verpest het altijd"
“Elke strubbeling die Laurent veroorzaakt, is een smet op de monarchie. Filip kan nog zo hard z’n best doen om een goede koning te zijn, Laurent doet al die inspanningen telkens weer teniet.” 

“Hij beseft niet dat er partijen zijn die de monarchie in z’n geheel weg willen. En dat zo’n brief voor hen juist koren op de molen is.”